Thursday, December 10, 2009

pantas lagi

hey! nah! asyik2 hey je,. .okey fine, assalamualaikum..... :)

tujuan buat entry nie adalah :

  • mokyu ( mak cik aku ) nak bukak blog aku neh
  • mokyu nak bukak, soo aku kne jadi insan baik skejap
  • mokyu nak bukak, soo kasi up sket la blog aku ( nampak di -update slalu )
  • mokyu nak bukak, soo satu pencapaian hebat bagi diri die sbb berjaya cari blog aku
  • mokyu nak bukak, soo nanti die akan kecoh kat kampung aku pasal aku
  • mokyu nak bukak, soo kasi die terkejut tgk aku boleh menulis dgn baik walau BM aku mse SPM dpt A1 je
  • mokyu nak bukak, soo nanti die akan gelak kuat2 dlm bilik sorang2 bile bace blog aku
  • mokyu cakap tadi ( aku call mokyu untuk wat panggilan hangit kat die ) suara aku lain, soo mungkin aku dah matang
  • konklusi perbincangan aku dan mokyu malam nie ialah ; 'TASTE AAMAL, TASTE MOKYU JUGAK'

okey, dijadikan cite. .tadi aku call mokyu yg berada di pasir mas, kelantan. .dah lame tak call die, soo pokpek panjang gile sampai aku pon xmandi lagi nie ( sekarang pon ). mokyu nie antara BFF aku dalam hidup nie la. .well, die aunty aku ; adik bongsu mama. .walaupun die makcik aku, tapi aku dgn die mcm BFF gile cus aku lagi besar dari die. .hah???! yeah! aku lagi besar dr die.hahaa. .

p/s: mokyu, toksoh dok suko banyok la weh dale bilik tuh.. hahaha. .peace! gua sayang lu!

Saturday, November 14, 2009

update pantas

hey!sorry yg amat sbb lame x post new entry. .sangat busy yang amat Allah SWT shj yg tahu :)

  • saya sedang sibuk membuat preparation untuk meminta peruntukan dana dari pihak FINAS untuk menjayakan drama kami - alhamdulillah FINAS bermurah hati memberi kami $$$
  • saya sedang sibuk meng touch-up kan script drama JUBAH UNTUK IBU
  • saya sedang sibuk mencari sponser dari pelbagai syarikat koperat
  • saya sedang sibuk membuat persiapan sebelum shooting drama JUBAH UNTUK IBU
  • saya sedang sibuk berulang-alik ke Paya Jaras Hilir, Sg Buloh untuk mencari lokasi yang terbaik untuk melakukan penggambaran kelak
  • saya sedang sibuk untuk menyiapakn final project bagi subject Production Management
  • saya sedang sibuk mencari sebuah banglo lama yang dikelilingi oleh ladang getah
  • saya sedang sibuk untuk berurusan dgn 'pyro'
  • saya sedang sibu untuk mencari bakat baru - saya taknak jadi pelakon untuk cerita saya sendiri ( gila bayang )
  • saya sedang sibuk untuk memenuhi permintaan production saya dgn ITU & INI
  • saya terlalu sibuk sehinggakan saya sudah lama membiarkan kereta saya tidak berkilat
  • saya terlalu sibuk sehinggakan sit belakang kereta saya dijadikan rumah kedua saya
  • saya terlalu sibuk sehinggakan saya tidak ada masa untuk diri sendiri
  • saya terlalu sibuk sehinggakan saya tidak cukup tidur
  • saya terlalu sibuk sehinggakan saya tak sempat untuk pulang ke rumah
  • saya terlalu sibuk sehinggakan saya lupa banyak perkara dengan masa yang singkat
  • saya terlalu sibuk sehinggakan saya sudah lama tidak berjumpa dengan NAJMI VAN YAHYA
  • saya terlalu sibuk sehinggakan baju kotor saya yg berada di rumah, di kereta , di rumah Luna
  • saya terlalu sibuk sehinggakan saya dah naik pening assignment mane dan untuk subject yg mana

sebenarnya, ade byk lagi. huhu. .okey la. .gtg! kate pon update yg pantas! da!

Wednesday, September 16, 2009

bye bye ramadhan, hey hey syawal!

okey, i'm back. .hehe. .sorry lme x update sbb aku MALAS - sekian-



well, sedar xsedar ramadhan nk blah dah. n aku pon agak terkapai-kapai ' eh? aku baru nak pose. .dah nak raya dah?' hahaha. .



okey, this year raya aku sgt disambut dgn sederhana sekali. .best gak, this year baju raya aku simple gile. .baru la the real aamal! yehaa! baju raya aku spt biase dibeli ready made shj sbb aku sgt tidak cerewet tuk bli baju kurung. . theme : PEPEL & PINK ( okey ,jgn gelak )



hari nie last pose kat kl. .cus kami sekeluarga akan pulang ke kampong mama kat pasir mas , kelate - suke la tuh mama! hehe . .aku? okey2 la. .raya kl lg best act, tp its okey. .aku okey je mane2 cus berbuka kt rumah cek ( nenek ) sgt best! ahah, siyes xtipo! sure makanan berderet-deret dihidang kt bawah n sume makan bersila sgt sopan kan? haha. .esok kami akan bertolak pulang ke pasir mas, huh! sudah pasti jem sgt teruk. .alangkah best nye dlm keta ade ps3 atau wii. .hahahha. .den after berbuka kt rumah cek, kami bdk2 ( bdk lg?) akan sibuk men bunga api yg tahap gile nye. .kat sne xkesah pon haram x haram bunga api. .kate pon raya kan?hee~



duit? hah. .duit tuk aku raya this year pon so so je. .aku dpt duit raya as usual dr papa. .den aku cari duit lebih skit dgn jual kueh raya yang di-bake oleh aku sdiri dgn bantuan mama :) okey la. .lepas la bli baju.hehe. .den now aku sedang mempromosikan make-up MAC dgn harga yg murah. .* sape2 nak borong@ beli, pls let me know k. .




okey, sebelum aku off kan diri aku tuk seketika kerana memberi penghormatan kat aku untuk menyambut syawal aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI dan ampun kan segala kesalahan, terover cakap dr mulot atau perbuatan aku yg telah meng-crack hati korang. .ngee~ sorry la spe2 yg aku bahan selama nie. .lepas ni aku bahan lg. .marilah saling bahan membahan. .hahaha



wishing u ;



SELAMAT HARI RAYA !



p/s: last year nye gambar :)




video

me & my bro -oh! video ini saje2 je dirakam sbb boring. .
ampun video tiada quality.hehe

Friday, September 11, 2009

hold on!

will be off from 'blogworld' for few days...

peace!

Thursday, August 27, 2009

my dear awanis

entry kali ini akan lebih serious berbanding sebelum2 ini. .hurm,how to start eh? aku pon xtaw mcm ne nk mule kan. .aku sgt sedih act. .




berdasarkan tajuk entry kali nie. .aku ingin berkongsi kesedihan bersama2. .





to my dear sis , awanis ;


i'm soooo sad to hear ur breaking news this morning. .what's going on to u sis? ya allah. .promise me to b strong k? ingat Allah selalu dengan kite. .jgn putus semangat dan jgn sekali down kan diri awanis. .akak taw, bukan ini yg wanis mintak. .tapi tuhan sengaja mahu menduga awanis dalam kehidupan yg baru mencecah usia 17 tahun nie. .terime segala dugaan dgn qada' & qadar. .umi,abah,cek, ayoh,achik,mok yu, dan family mama kt KL nie sentiase doakan untuk wanis. .i'm here for u sis. .akak taw wanis leh tempuh semua nie. .ingat ape yg akak pesan hr tuh, wanis kne percaya dgn diri wanis, jgn ambik peduli ape yg org ckp kat kite. .hanya kite shj taw sape diri kite sbnrnye. .kalu awanis xdapat sit for trial spm coming soon nie, its okey. .jgn sedih sgt. .yg penting spm nnt k? jgn tension kan diri wanis, jgn rendahkan diri wanis. .wanis boleh dik :) akak percaya tu. .how i wish ; kan best kalu akak boleh balik kelantan to see u. .to see ur smile. .to see ur laugh. . .to hear ur voice ( not only tru the phone ) . .how i wish i can sit beside u. .how i wish i can hug u with a 1000 smiles. .how i wish i can borak2 with u n nabila. .but its okey dear. .akak bg semangat dan doa akak dari sini. .ingat, b strong okey! jgn sedih2 sgt! insyaallah kite jumpe nnt raya. .


i luv u~








hurm. .ouh! i'm crying! huk2. .yaaa, itu luahan aku tuk awanis. .awanis adalah kazen aku yg berada di kelantan. .antare kazen aku yg rapat merangkap adik aku jugak. .wanis anak sulong dr 6 adik beradik. .umi die adalah adik mama aku. .pagi td, mama bgtaw aku yg wanis masuk hospital HUSM ,kota bharu. .yah, aku sgt terkejot. .awanis akan sit 4 spm this year. .die skulah kt skulah bestari pasir mas. .very smart girl, sweet n wanis lagi tinggi dari aku of cus. .hehe. .last week, aku call cek( nenek ) just tanya khabar n so on. .den cek suruh aku call wanis cus cek ckp sumtim happen to her. .aku call la die. .die sgt upsad. .die risawkan spm die cus slame nie die score dalam upsr n pmr die dgn sume A's. .umi & abah die terlalu meletakan harapan tinggi kan die. .soo die jd tension dan tekanan. .sampai kan demam, gusi berdarah, mata berdarah n byk la lagi. .lembik of cus. .xde slera makan. .kesian die. .xde sape nak dgr rahsia dlm hati die. .hari tu, masa family dorg dtg kl,wanis lepak dgn aku. .semalaman die nangis kat aku bincang hal nie. .aku faham ape yg die rase. .cume bg aku, die terlampau memikirkan masalah dan mulot orang. .itu yg buatkan die tension. .aku jadi la kakak untuk die nangis malam tu. .





berita yg sgt menyedihkan , wanis ditahan di hospital kerana kekurangan sel darah merah dlm badan . .suspect kne leukemia. .ya allah! jgn lah. .die terlalu muda untuk semua nie . .act, dah 2bulan die suffer dengan darah kuar dari mulut gusi n sume2 nie. .selama ni doctor ckp die tension je. .bile hr nie die xleh bangun sampaikan ambulans dtg kt rumah n terus p HUSM, baru nk check darah ; dapat tahu sume nie. .omg! asal la lambat sgt! ouh man. .aku xtaw nk ckp ape. .seharian aku sedih pk hal wanis act. .kesian sgt die. .dah la aku agak terkejot last minggu nie jugak one of my fren masa kt saint mary passed away sbb penyakit yang same. .



raya last year kt kelantan;
wanis tepi aku n byla adik die


aku xtaw nk ckp ape lagi. .aku mcm xsabar nak balik kampung. .aku nak balik kelantan tgk adik aku . .semoga awanis sehat . .ameennn~






p/s: pls visit mama's blog . .entry 4 awanis to :) thx . .doakan awanis yah!

Wednesday, August 26, 2009

the chosen one!

hari ni aku xbrape nk ade mood. .haha. .sbb letey la kot!


tajuk diatas kali ini berkaitan dgn kwn aku nme die N****** ( natasya ) . .intro dlu psl minah nie ;


  • kwn aku dr aku kecik lagi mse skulah rendah st mary
  • berjumpe blk mse form3 sejak aku pindah kelantan sbb die dok kt area umah aku
  • hilang blk sbb die xde hati perot tgglkan aku mcm tuh je
  • jumpe blk tahun lepas bulan 7
  • mula berbaik balik ( mesra + akrab )sejak tahun lepas
  • kepale yg same dgn aku membuat kan kami senang click
  • mulotnya sgt menyenangkan hati semua makcik dan pakcik
  • sifat santun nya menambat hati ramai jejaka
  • membahasakan dirinya sbg 'AKAK' dan aku bagaikan 'ADIK'nya
  • antara kwn aku yg sgt berjaya dgn bidang nya . .cayyokkk bai!


tajuk the chosen one kerana hari ni die nk buat fb baru. .aku pon pelik npe,tp aku phm sbb die ramai peminat n kacau2 die. .so die ckp go away sume! fb kali ini untuk the chosen one shj! ( act nme tuh aku yg bg ~ngee~ ) sooo secara terang-terangan nye cite kali nie xde isi pon. .hehe. .tp saje2 je sbb nie blog aku soo ikot aku nk ckp ape pon kan?haha. .tp die the chosen one bg sy la ( ko jgn kembang k )




okey, next . . .




memandangkan saya bosan ketika memandu pulang hari ini, sy telah membuat satu aksi ala-ala sy seorang SELEBRITI. .hahaha~




video



| ini untuk hiburan semata-mata. .sy busan la sy ckp! hahaha~ |
| psssfttt~ handphone tiada quality, jd video murahan terhasil . .haha~ |
| kakak sy matang org nye :) |










sebelum sy undur diri, sy ingin paparkan wajah rakan sy yg diperkatakan di awal blog sy . .semoga kamu sume cam muke die. .hahahaha








jadi,sekian shj entry sy kali ini :)

CHILL!

bile?

hey. .masih lg dlm bulan ramadhan. .


hr tuh najmi ade sms aku mengatakan die sudah sampai di taiwan

cume,aku tlupe bile die akan smp bintulu blk. .
hehehe.
sorry dear. .
dont marah2 me cus i mmg terlupe ( as usual )


tibe-tibe teringat p bli baju melayu mase tunang dulu dgn najmi. .
ahax! A|X ( baju melayu bukan brand A|X ok! )




okey,sekian shj. .
sy mahu tido awal. .esok sy ada class seawal 9am. .
mcm pelik ade class2 nie. .
hahaha. .



daaaaaa~ jage kendiri masing2!



p/s : go go go aamal! :D

Sunday, August 23, 2009

teraweh!

okey,sekali lagi jgn terpedaye dgn tajuk entry kali nie. .hahaha


psstttt! sume dalam umah nie p traweh. .tinggal la aku terkodok2 sorang kt umah nie. .npe aku xfollow? ouh! phm2 la eh kite pompuan2 nie biase la. .hehehe. .ramadhan tahun nie sekali lagi aku mulakan lembaran dgn xdpt celeb 1ramadhan. .tahun lepas pon same! sedih tuh ade la jugak. .tp nk buat mcm ne. .dah la aku period mase jalan2 kt jalan TAR dgn mama hari tuh!hahahahaha. .nasib xkantoiiiiiii busuk!~hahahaha. .




ramadhan kali ni jugak aku xdapat berpuasa bersama2 tunang aku. .hurm. .dah 3tahun kot xdapat puasa same2 dgn najmi. .well, aku pon ade wish gak nak p bazar ramadhan sama2 dgn die,tp apekan daya. .aku p dgn aqeel je la nnt! hahaha. .lagi menyedihkan, raya kali ni najmi xde jugak! ouh! sedih nye ( siyes weh,aku xtipo ) . .but its okey la. .family n rakan2 ku ade happy kan aku balik :) ouh tidak lupa, tahun nie aku dah ade ibu mertua n ayah mertua ku yg sgt baik hati. .mungkin akan berbuka puasa dgn mereka insyaallah *_*



okey, aku nak p smyg traweh laaaa! best nye dpt p. .tp tuh la,ape kan daya kan! hurm mungkin start minggu depan aku kembali busy nak prepare tok shooting nanti. .sooo, aku dah bajet dah agak susah nak curi masa p. .cabaran tahun ni adalah berpuasa sambil bershooting. .demmittt!~



doakan aku dpt p traweh la eh, at least sehari pon okey dah. .buat ilangkan mengidam aku neh. .heeeeee~




okey,slamat berpose pd spe yg boleh bpose. . daaaa~



p/s :tak sabar nak bukak pose dgn rakan2 ku :)





berita penting!!!!! post yg lalu mengatakan aku mahukan cermin mata yasmin ahmas kan????hehehehhe. .teke laaaaa aku dpt ke x???ngegegege!~

SAYA ADA CERMIN MATE BARU
( bukti kt bwh ) hahaha



bye!

Friday, August 21, 2009

saya budak baik

jgn terpedaya dgn tajuk entry di atas,hanye tarikan tuk pembace shj. .hahahahahahahhahaa. . .




esok hari jumaat kan?heee~ sehari lg nk puase. .waahhh! mcm xsabar lak nk pose. .*okey,jgn tunjuk baik kt sini nnt org muntah blueek blueek. .




berbalik pada topic di atas, saya sudah berjanji dgn ibunda sy untuk membawa beliau ke destinasi kegemaranya ;
JALAN TAR!
MASJID INDIA

* tgk name pon aku dah mule pening dgn gambaran ramai org2 kt sane . .


sy teruja kerana apa? ouh! kerana minda sy terlintas menginginkan (betul x eja?) cermin mata berkaca hitam yg baru. .dan jiwa saya terdetik mengatakan saya mahu cermin mata spt allahyarham yasmin ahmad . .!!!!!!!!!!!!!

tulun!
tulun!
tulun!



sy sgt teruja mahukan cermin mata spt beliau!!!!!!!



doakan sy dapat ya!!!! hehehe. .mama! sile on9 dulu b4 pergi jalan2. .baru u nampak i post entry pasal ape nie. .hahaha. .hope mama faham permintaan ku :)


pssssfttt : cita-cita sy ingin bekerja dgn yasmin ahmad tidak tercapai. .sgt terkilan hati aku ini :(

Wednesday, August 19, 2009

air tangan limited punyer



nok nok sekalian, hari ni mak masak. .hahahahaha. .aduh! biase la, masakan yg aku pandai je aku masak. .well, aku akan masak bile aku rase nak masak n ade mood tok masak. .kalu la kite masak dlm xde mood, nescaya bahan dan hasil masakan kita kurang menjadi. .betul x mama?hahahaha * alasan yg sering aku gunekan *




hari ni , chef toteq masak spegeti. .yaah! hellllooo , ingat arbok je ke leh masak? hahaha. .sy pon leh taw! ngeeee~




sebelom masak, perlu ade bahan2 nye. .memandangkan mmg rumah aku sudah sedia ada bahan2 tok wat spegeti. .soo aku terus on je masak. .dgn bantuan mama yg bantu aku basuh kuali2 dan etc * slalu nye aku yg kne basuh, tp hr ni tidak! :)



resepi? ouh! tidak perlu menoleh ke buku. .sume sudah ade dlm pale aku. .hahahaha. .well, spt yg aku ckp. .aku hanya akan masak bende yg aku taw masak je! ngegege





hari ni kuah spegeti kite buat versi len sket. .biase la kne ade perubahan revolusi sket dlm hidup nie. .memandangkan malas nak keluar bli nenas dalam tin tuh, aku membuat keputusan tok blend je nenas sebiji tuh tok mendapatkan air nenas yg tulen :) cooolll yah!





kuahnye,ade cheese ala2 secret recipes
haha :)




spegeti adalah salah satu makanan wajib rumah aku. .n sume suke gile trutamenye aku dan aqeel la yg sgt hantu. .hehehe. .kami makan dlu, memandangkan mama lesap dlm bilik nye. .* mama dalam kotak *





tanpa sedari, aku telah tambah sebanyak 4kali setengah. .? hah? setengah?ya ya ya. .setengah tuh half bowl la! hehehe. .byk gilak aku makan masakan sendiri! hahahaha. .sedappp kot chef toteq masak :)




ni dlm mangkok aku k. .
ntah yg keberape da~




thx to aqeel yg makan dan makan lagi till now die makan. .aku pon pelik mne die simpan dlm perot die tuh?hahaha


okey, kesimpulan nye, mungkin chef toteq masak sedap kot! hahahha again!!!! jgn ckp aku tipu,sbb aku xtipu :)






psssfftt : - jgn slalu masak,nnt org boring makan masakan kite. .sooo biar la jarang2,sure org beriya2 nak makan. .btol x nokkkk????





tunggu la rahsie kehebatan chef toteq seterusnya!




p/s: macam la hebat sgt chef toteq tuh!


Monday, August 17, 2009

under control

ouh! aku demam tok sekian kali nye. .sudah lame tidak demam. .ngeee~ now rase badan kurang sehat , lemah mcm pemalas , lapar mcm puasa dan sbgnye. .hehe~


mood : tiada dalam sasaran mood
lokasi : rumah shj
penglihatan : kurang bagus sbb mate berair2
tekak: pedih?tidak .tp terasa spt ade bendalir dlm nye :)
pemakanan : air suam n ubat shj :(



sekian, doakan saya ya!



mama : aamal, kain u dah habis
( okey,sy kne jemur kain )


bYe!

Wednesday, August 12, 2009

leteh? harus la!

ouh! sudah lame gilaaaa nie xwat entry baru. .yaaa. .diri ku mmg MALAS lg. . =)



smlm pada siang hari nye. .aku sibuk meneman mama ku membuat persiapan untuk HARI BESAR bg mama pada khamis ini. . ( esok ya ) . .balik ke rumah agak lewat. .aqeel ade kt rumah. .demam laaaa konon! hahaha. .letey letey letey. .




siap je mandi malam, aku sambung menyiapkan proposal untuk group aku. .susun elok2. .ouh! proposal enggak siap lagiiii ni!~ slide show jua. .xpe. .hr nie buat pasti siap! =) dalam pukul 9 pm, aku call aina. .saje tnye khabar group hari nie. .ouh ya, mengikut perancangan, hari selase spatotnye akan buat recce lokasi lagi n akan ade shooting skit tok tayangan video kami nak VIVA pada khamis nie. .hari isnin meeting2, dan sepakat nak buat dari yg lain untuk cara kami present. .yeeehhhaa~ namun pada awalnye aku xleh hadir tok shooting video itu. .yaaaaa,udah janji sama mama maw tolong nya memandangkan khamis ini aku jua bz. .call aina, den aina ckp xstart shoot lagi. .hah? ouh ape sudah blaku dong! ngeee~ aku call luna tok maklumat terkini. .hehhe. .blablabla. .




okey ~ nasib papa n mama bagi aku join shooting dgn bdk2 group aku. .kuar pada blah malam; kol 10pm k aku kuar rumah. .heeee~ takotttt~ aku pon ambik luna di rumahnye n terus menuju ke lokasi penggambaran. .shooting, setting tempat, gelak ketawa, siapkan wayang kulit n semuanye selesai dalam pukul 2am. .ouh nape aku tidak ngantok lagi?heeee~ mood kerjeee~




lepas siap shooting, kami pulang. .tp tidak bagi aku,luna n mike. .kami lepak makan kt ALI B (sgt terkenal di daerah setiawangsa ) dlu sbb aku lapaaa~ ngeeee~




ROTI NAN SATU!
TANDOORI SATU!





ouh spt biase,aku xkan hbs roti nan sebesar itu. .hehehhe. .2org rakan ku sudah menunggu~ngeee~




' nah-nah. .bukan teq habis pon makan nie'


'eh teq,xyah la. .mike xnak' *sambil tangan die lurus dan menghala ke dalam pinggan aku* ( mike?mike xnak?wth! dgn muke yg jengkel acah2 die pon ambik la roti nan aku skit )





ayam tandoori? yaaa, aku share dgn luna spt biase. .hehhe. .





yaaaaaaaaa,aku sudah lame tunggu masa mcm ini,niat ku mahu selesaikan apa yang patot dgn mereke berdua. .ya,ada la slisih paham skit sebelum ini. .huhu. .borak punyer borak. .dari sorang ke sorang kami borakan . .arang shisha brape kali dah tukar. .hehehe~ *selesai jugak hal dgn mereke* lege aku~!




okeyyyyy~ sudah pukul4.30am~! tanpe disedari. .yg aku pelik org kat ali b ramai je lagi. .hahaha. .xsedar dah pukul4. .gileee la~!kami pon pulang la . .itu pon nasib ujan,kalu x mmg xpulang2 lg. .ngegegge. .aku pulang ke pj ( rumah luna ya) malam td. .xkan la aku mahu mendriving seorang diri ke rawang. .heeeee~ takottttttttttttt~




sampai rumah luna, terus matiiii zzzzzzzzzzzZZZZzzzzz diatas cadar baru katil luna yg MELAMBANGKAN diri die. .( ape aku ckp nie?korang xpham?hah,nak paham datang la bilik luna tgk cadar die. .neggegege ) okey ,sekian shj entry sy kali ni. .sy mahu siap2 pulang kerumah mengambil baju kurung pink ku~!hhehehe. . untuk present esok yaaaa! dan terus ke rumah zizan melakukan editing. .ngeee~ aku harus siapkan proposal dan slides!~ demmittt~




daaaa~

Wednesday, August 5, 2009

hari kemalasan sedunia

malas

malas

malas


aku malas. . .



pagi nie aku bangun, aku dah mule malas. .malas. .yaaaa. .malas lagi. .well, aku bangun pon xde la pagi sangat, pukul 12 aku bgn. .hahaha. .gile kan? qada tidooo plus sepangjang hari nie area rumah aku ujan je. .xde la lebat, suam2 kuku stok tok tido. .hehe. .



nape aku bgn lambat sgt?hah! nie alasan nye. .1st, aku cari balik proposal aku mase dulu2 tok cari balik intipati proposal. .den aku cari budget tuk production dalam buku ZETTL. .setelah siap sume keje, aku melayan cite NUR KASIH yg dok sibuk tayang kt tv3 skg setiap hr jumaat. .aku dok tgk episode yg aku terlepas mase cite tuh baru tayang. .ngeh! sgt indah cite itu! tersentuh hati aku nokkk~! tuptaptutap, jam dah pukul 4am,soo aku pon bru tdo. .ngeee~ :)


hr malas aku hr nie agak relax. .but mcm xde arah tuju je. .hehe. .bangun dah lewat,den abg beli nasi. .aku masih xmandi lagi. .layan2 tv sampai terlelap. .pukul 5.20pm aku tersedar balik. .demmmm! aamal xmandi lagi! huk2. .malu dgn diri sendiri. .ngegege. .cepat2 mandi den terun bawah wat muke fresh. .hehehe. .


skang maw siap2 p GHAZALI lagi. .makan2 dgn family :) ade papa,mama n abang. .




ROTI TELUR SATU!





**************************************************************************************




sekian, saya sgt malas hari nie :)


Monday, August 3, 2009

best + bangga + beronok-ronok?

hah! arrrraaaagagghhhhh!!!!!~



hr nie aku mls gile nak bgun pagi . .




jam menunjukan kol 9 pg. .dem! ade meeting kol10pg. .malas nye nak bangun! huk! pakse!pakse!



okey,aamal lambat lagi p meeting hari nie. .sorry kawan2! :) takottttt jugakkkkk~ meeting berlangsung die lokasi biase kami. .di CMR. .heee~ lepas beberape jam berbincang dan berbincang, kami pon bergerak ke lokasi untuk wat recce ( tinjauan lokasi la! ). .aduh! susah jugak maw cr rumah kayu yg betul2 classic nie kan? dgn ade sungai atau tasik di depan rumah kayu tuh. .suasana kampung untuk naikan mood. .kami hari ni tidak berpecah. .rombongan membawa dua buah kereta ( JOLIE slh satu nye! ) hehe. .dgn panasssss cuaca skg, kami gerak dgn hati yg kering. .bermula di bukit belacan. .hampaaaa. .den terus menghala ke ulu langat. .huh! jauuuhhh wookkkk!~ jalan p sne aku xpnhhh pon lalu!hahaha
sampai di ulu langat,masih lagi terkapai2 mencari rumah yg kami mahu. .ouh man! panasssss~ takpe, keringkan hati. .itu lah namenye recce okey!hahaha. .masuk lorong2 kecik,lorong besar. .segalanye kami redah tadi. .satu lorong kecik telah kami pilih tuk masuk. .jauhhhhhhhhh kedalammmmmm . .kereta aku sudah berpatah balik,tapi aina bg idea tuk terus menghala kedalam lg. .okeyyyyy~ pusing lagi JOLIE. .hahaha. .





tiba-tiba. . .

YA ALLAH! OH MY GOD!





aku dan luna di banglo kayu atas




ini farah, nampak x tasik itu dan bumbung banglo itu?


itu lah rumah banglo !tangge sgt tinggi!




sibuk memetik buah pulasan.lebih2 ambik!




sumpaahhhhhhhhhhh cantik gileeeee rumahhhhh satu nie. .siyes aku xtipo! rumah die kene turun bukit skit. .tasik yg agak besar ( ade sampan taw ) ,rumah papan yg sgt cantik, pemandangan yg indah, dusun pokok2 buah yg banyak, sungai . . .dannnnnn!~ dem! ade rumah banglo papan yg sgt besar di atas bukit itu. .ya tuhan! sgt cantik! rumah banglo papan tuh tersergam sgt indah di atas bukit. .tangge yg tinggi dan besar mcm tangge melaka laluan ke rumah banglo itu . .sgt cantik siyes xtipo.! mcm istana zaman melayu k!tanah yg sgt luas! sape la owner rumah nie. .sedang kami tengok2,tibe2 ade la brother nie kuar dr umah papan kt bawah tuh. .den. .diskas2 ckp kami nak shooting kt c2 blablabla sume ..tp yg syg nye, kami nak shooting rumah papan yg bawah ni,bukan atas bukit tuh. .huhuhu . .abang yg menyapa we all tuh adalah penjaga kawasan rumah tu. .katenye owner rumah n kawasan yg die duduk tuh hanye 6bulan sekali blk. .* pasti die sgt kaye kan?


tak sabar nak shooting kt rumah n tasik tuh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! heee :) tq abang penjaga . .n tq 4 the buah-buahan . .hahaha




*************************************************************************************





spt yg dijanjikan, setelah siap segala urusan aku. .aku curi masa aku kejap jumpe nonie. .ouh! sudah lama tidak ketemu beliau. .hehehe. .alang-alang anta miss LUNA balik rumah. .aku pon p la kolej nonie. .heeee~ sian die. .shuke btol die aku dtg. .haha. .mcm kanak-kanak. .thx nonie blanje ahkak ice cream!nggegegege :)


ilysm!



*************************************************************************************



ouh ya! my fren, luna telah mem'blutot' kan single die yang baru di record hari tuh tajuk nye SPOILED. .ya, suara luna sungguh sedap. .aku sgt terkejot bile record jadi lagi sedap! banggeeeeee dowh! heeee~ aku doakan semoga berjaya dgn kerjaya nyanyian ko k? selamat men'record' album di singapore! aku akan sapot ko dr malaysia. .wah!~ :) terima kasih n sorry dari aku :)

di bawah ini adalah url tok lagu luna. dengar la! sumpah xrugi korang download!trust me!




http://www.upload-mp3.com/files/75314_ycdwv/SPOILED%20-%20Luna%20Rahman.wma]SPOILED - Luna Rahman.wma







ok,slamat malam:


sekian shj dr sy,

Friday, July 31, 2009

mereka :)

hey. .sorry lame x update this BELOG. .hee~ well, toteq sehat2 aja. .cuma masih dlm mood pemulihan semangat dlm diri :)


entry kali ni bukan nak cite psl semangat diri saya, just nak cite ape yang saya tunggu2 kan selama ini. .




LEPAK DGN YANG TERSAYANG !



yaaaaa, sudah lama saya tunggu untuk lepak dgn kawan2 saya sejak tahun 1998 ( kalu xslp la ) . .kwn2 ST MARY sy. .setelah kami berpisah hampir 9 tahun mcm tuh, last year kami berjumpe kembali bile satu reunion yang tidak dirancang telah berlaku. .betullllll, xcaye xpe. .hehe. .


act, kami berjumpe semula pada hr selasa hr tuh - 28 july 09 cus nasirah a.k.a nass a.k.a klum-klum balik malaysia. .die dok jauh sgt kt egypt!huk2. .sy slalu ym dgn die dr jauh. .i mean sy dgn trexx la!hahaha. .walau sy dgn nass xpnh bjumpe pon b4 this, tp sy sgt teruje nak jumpe dgn die,dgn trexx yg tbe2 dpt cuti UUM kne h1n1. .haha. .n pojie yg bz keje 2. .kami 4org je. .xramai pon ..tp sumpah happy gile! * sume sure pelik npe aku xpnh jumpe nass kan?sbb aku pindah skulah p kelantan mase darjah 6, n nass dtg st mary mase darjah 6. .sooo,xsempat la nk kenal die. .tp jgn risaw. .kami kenal sbb alasan tertentuuuuuuu. .tutttttttt!~



mule2 plan nk jumpe dgn pojie,tp die majok sbb xde orang nak jemput die kt tempat die keje tuh. .hahaha. .majok mcm bapok! last2 xde spe pujuk ..ngeeeee~ aku n trexx pon just okey kan aja tuk jumpe dgn nass. .soo jadi la 3org je . .saya nampak trexx senyum lebar sgt happy!



sbnrnye,aku xleh tidooo mlm b4 jumpe dorg tuh. .biase la aku neh,pangai mcm budak2. .teuje terlebih smp xleh tidooo. .hahaha. .aku bgn agak lewat! janji kol2pm. .aku bgn kol 12 kot. .itu pon nsb nass sms aku , die ckp :




' aamaaaaaalllll......i dahhhhhh mannndiiiiiii. ......u dah bangunnnnn keeee??'



ahah, mcm tuh la kesenian nass sms org. .xtgk die ym lg. .hahaha. .aku pon siap2 la bgn sume. .teruja! yeah!. .tengah mandi pon aku dok pk nk pakai bju ape la hr nie eh. .ermmmm. .last2 nampak la baju kemeja puteyyyy yg masih x iron lagi. .ok fine, kne iron. .sgt simple ok aku hr tuh!heeeee~



spt yg dijanji,aku akan p umah trexx n ambik nass. .nass n trexx duk umah dekat je. .sooo xpe la kan. .bgus2. .hehe. .mase otw nk p selayang ambik mak2 datin ku, aku dpt sms from trexx yg mengatakan nass akan p umah trexx terus. .! ouh!!!! datsssssss soooooooooooo coooollll!hahhahaha. .aku tergelak sorg2 kt mase tuh kat bank. .heee~ okey, aku pon melenggang la. .saje je bagi peluang :) memandangkan aku nak p slyang, aku ikot la jalan templer park tuh walau aku agak anti jalan tuh ( byk lori okey! ) . .sumpah slow gile aku drive. .betul, niat mmg SAJA SAJA. .hahaha. .tgh2 layan2 jalan yg sucks tuh, dpt sms lg! okeyyyy now whattttt!!




' toteq,ko kt ne??nassss dtg umah aku nie tp die xnak trun kete. .die tggu ko smp. .cpt sikit! sian nass'




huh??????nass xnak turun????ape nehhhhh!!! hahahha. .aku dah pening dah. .aku pon tepon la nass. .lps tepon nass tuh bru la aku phm ..k xpe, aku tingkatkan kelajuan BETTY aku. .hahaha. .laju punyer laju den. . . . gosshhhhh!!!! jemmmm!!! aku benciiii jalan nieeeeeeeee!!! okey kwn2 ku, jem okey! agak panjang.........tekanan dah toteq dlm kete. .ngeeeee~ bukan salah makkkk nokkkk. .hehehe



aku sampai je umah trexx, trus aku berlari-lari anak dengan rase besalah nye. .okey,mane nass nie. .xde pon kt umah trexxxxx!



'aaaaammmmaaallllll!!!!!!!!!!!!!!!!!'
*suare yg aku mcm cam2 je. .hehehe. .pandang belakang, ouh! nasirah ! itu lah die! wahhhh! kali pertama jumpeee nie :)




ngeeeeee~ mase dlm kete kami agak senyap cus xtaw nak ckp ape. .trexx mmg la sah2 senyap . .hahaha. .nass pon sme! aku?hah! xkan aku nk senyap je. .okey, aku kne ckp byk2. .hehehe. .kami pon spt biase xde hala tuju nye. .trus la menghala ke THE CURVE. .act, curve nie tempat wajib aku dgn trexx dgn pojie tok jumpe. .heee!~ mcm xde tmpt len kan?sooo dis time kami bwk nass lak. .nass agak kampung2 skit tgk KL nie cus die lame dok bandar kan. .kt egypt tuh lagi best taw dr kl nie. .heee~ sampai je curve, spt biase lepak n lepak n lepak n lepak. .borak2 gelak2 wajib la!haaaaaa~




den.....................................................




***************************************************************************************


'aduhhhhh. .kite dah sesatttt laaa... mane laaaa tempat si pondann nieeeee...okey, kite try cari hospital pantai lak. .'



wat???ahah, kami mmg x plan pon nak p jumpe pondan tuh. .ingt 3org je. .last2 jumpe la pondan tuh. . ( pondan merujuk pada pojie k ! ) kami pon jumpe la pojie kt tempat keje die. .wah! tempat keje die sgt menakotkan! tempat polis2. .hahaha. .lps ambik pojie, kami jalan2 lagi dan lagi dan lagi tanpa hala tuju. .last2 ade gak la hala tuju lepak NZ wangsa maju tuh. .hahaha. . minum lagi???ahah, mcm biase kami hbskan mase minum dan gelak2. .heeeeeeeee~ trexx malu2 kucing lgg. .xtaw nape. .nass pon same. .aduhhhhh! npeeee sume nak maluu!!!!!! *sigh*



itu la mereka!


cehs! takde aku! xpe2. .hehehe. .




lepas dah letey tanpe hala tuju nie, kami pon anta la pojie tuh. .memandangkan die keje kol5 pagi sok masak2 tok ape ntah ..hehee. .den aku, trexx n nass trus menghala ke slayang, anta nass pulang! bile dah anta tuh, turun la kete jumpe parents die. .dahhhhhhh berlaruttannn ajak minum lak . .okey xpe. .minummmmmm. .heee~ walaupon air tuh best sgt! tp aku x habis sbb aku nak tgelak tgk nass n trexxx nie suh aku ckp kt mak nass yg nass nk tido umah aku. .hahahaha. .ape daaa. .aku pon takot ok nak ckp!!!!hahaha . .tp memang nass majal kan aku! hahaha.. npe aku?? boleh plak tibe2 aku dok borak2 dgn mak nass, nass mencelah dgn YAKIN nye!!!!





' mumy, aamal nak cakap sumtim dgn mumy tuh '




omgggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nassssssssssssssssssss!!! nak je aku cekik BUDAK BARBIE nie. .hahahahhahahahahahah. .mmg taw korang nie! nasib trexx backup jap. .huh! dgn aku pon sambung2 la ekor2 nye. .hahaha. .ouh ya! trexx mmg akan teman aku pulang. .cus aku ajak die la! haaaa~ nass agak jeles disitu. .heeee~ kan nasssss????? but, yg best nye, ayah n mumy nass bg dgn lapang hati nye tido umah aku. .hahahahha. .besttttt nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~ leh borak2 mlm nie. .yeay!



lepas habis lepak umah nass, kami pon menuju ke rumah trexx. .okey, rumah ke rumah dah nie. .sementare tggu trexx ambik brg die la kan. .heee~ agak lewat aku pulang mlm tuh, tp aku dah ckp awal2 dgn papa yg aku akan pulang dgn trexx. .



malam tuh, kami borak2 walaupon lampu sudah di padam kan. .heeee~ ntah sampai kol bpe ntah dok borak 3org atas katil. .heeee~ besttt taww! siyes xtipoooooo. .



kesimpulanye, sy xtaw sy tido pukul brape. .n sy sangat2 haaaapppyyyy gileeeeeee dpt jumpe kwn2 yg sy sgt syg kan! kwn dari kecik okey! sy pasti xkan lupekan pengalaman yg best mcm nieeeee!~ n kami plan nk p PD taw! nak bersame2 lagi ! ehhehhee . .tp xtaw bile cus sume bz kan. .aku la xtaw bile free. .tp insyaallah aku cube free kan diri aku sementare nass ade kt malaysia nie. .xpon tggu wanie yg kt egypt tuh balik jugak nnt kite p sme2 k PD!



**************************************************************************************


p/s : -sy sgt sygkan kwn2 sy. .sy akan happy kalu tgk kwn sy happy jugak!
-kwn2 ku : JUJUR SAJA okey!







luv,
lihatlah sy sedang siyes sms nonie sy!

Monday, July 27, 2009

hari yg padat sekali!

ambik aku! last entry mengatakan aku boring! boring sgt, tu la. .hr nie aku ingat nak ikut mama n papa dgn aktiviti mereka pd hr nie bertarikh 26/7. .
* ouh man! lagi 2hr gaji nak masuk =)



seperti diberitahu pd perenggan ke2 td, aku telah meletihkan hr aku pada hr nie!heee~ aku telah bgn agak awal hr nie , sbb janji dgn mama kan. .haha. .aku bgn2 tuh perut dah lapa. .lepak bwh tgk2 ade cempedak. .baek la,jamah la cempedak tuh sehingga lah aku ter*****.....hahaha.....sedang enak makan tuh, aku pon usha2 la kt bawah ape cite pg ahad kan. .tgk2, papa ngah basuh BETTY aku! hah, sape kah gerangan betty itu? rahsie! =) mama pula? spt biase, dpn pc die ngah tulis blog aku tgk. .okey mama, i dah bace ur new entry. .hahaha. .


aku pon mandi la memandangkan nk ikut mama n papa pegi kenduri n etc. .aku mandi punyer la lembab, gosok baju kurung lagi yawww~! ye,g kenduri pakai baju kurung pls! disebabkan aku lembab siap,aku pon misskan diri aku tok p kenduri umah kwn mama area country homes nie. .but aku follow p kenduri umah uncle zali kt tasik puteri. .pas papa n mama p kenduri kt sni, dorg patah blk ambik aku n tukar kete tok p tsk puteri lak. .membawe BETTY kali ini =)


p tsk puteri dgn cuaca yg sgt panas! hurm, dah la aku pakai bju kurung kaler itam! demmm. .aku dah mule tarik2 bju aku dan kipas2 diri aku mcm gedik2 sikit. .( bajet artis la? ) hahaha. .makan2 sume , aku dah sebuk cuit2 papa n mama nk blah. .huh! sgt panas okey ( aku taw di akhirat sne lg panas ,tp aku manusia biase gak xleh panas. .) hahha. .setelah hampir bergelak ketawe dgn sedare mare aku, kami pon gerak la ke putrajaya. .jauh gile rite from my house? heee~ aku plan baek nye dah siap hang baju len dlm kete dgn jeans. .maw tukar!! panassssss~ huuuuuu~


papa pon dgn baek hati ikut je ckp aku kate nk tukar baju, stop la kt r&r ( rogol&relax) izit?hahaha . .ya, aku dah tukar bajuuuu!!!! pergh sumpah lege gile. .masuk gak angin aircond dr cik betty nie. .perjalanan diteruskan ke destinasi. .ouh ya, kami bukan p kenduri kt sne. .tp nk tgk cousin mama yang bru je lepas 'operet' ( bedah2 la! ) . .aku sgt tkejot, aunty sabariah kene cancer. .ya,cancer yg plg ditakuti oleh kaum POMPUAN . .sgt kesian cus anak die masih kecik2 lg. .aku tgk je die crite pengalaman die,waaaaaa. .~ sumpah aku takot. .insaf jap. .huk2~! siyes mak x tipooooo nokkkk~!


tgh2 aku pokpek bg nasihat kt aunty saba, aku dpt sms dr nass ( gaye text ni lebih kurang je k! ). .



' aaamallllllll...trexxxxx dpt cutyyyy!!! yeayyyyy. .leh datinggg tiap2 haryyyy! '




aku pon bace mcm tuh je. .dlm otak; huh? trexx blk? tipooo la! aku pon sambung la blk dlm mood insaf, xsampai bpe minit. .ok! skg phone lak bunyi! sape nie. .ouh!



"TREXX CALLING"




aku ckp phone dlm kelambu. .hahaha. .sorry la trexx. .ya, trexx dgn happy badak die ckp die leh blk cus kolej die cuti smggu kne H1N1. .yesss! best nye. .aku dah rindu kwn2 kecik aku! maw jumpeeee~ nanty jumpe k korang! wajib!




stelah hbs edisi keinsafan dan brite dr trexx, kami pon pulang. .ouh!tidak pulang lg!hahaha. .aku ajak papa round2 putrajaya dulu. .well, sgt jarang dtg tempat itu,jauh gile okey! den mama pun bg plan p umah long lost fren die. .okey fine. .kami pon p la . .omg! sooo besar umah die. .aduh! 3tingkat! gile kampong aku! huk. .cantek nyeeee dr luarrrr~ heeeeeeeeeeeeee~


pokpek2 sesi ni sudah hbs,kami pulang lps maghrib. .pjalanan jauh lagi. .1jam putrajaya-rawang. .aku dok sms2 dgn nonie yg sedang bahgie balik kelantan . .huhu. .n papa dok soksek dgn mama kt depan. .ngeee~ tgk lampuuuu~! best jadi anak tunggal skali skale nie. .hahaha. .papa bwk kami round2 kl. .tgk lampu kate nye. .harus ke?hahahaha


sampai je country homes, aku terdengar suara mengatakan : ' jom p ghazali!' . . huh?nak lepak mapley lagi kah? FINE! aku mkn gak dalam nak xnak tuh!. .huhu. .hbs sesi kt mapley, kami akhirnye pulang ke rumah . .huh! legeeeeee~ letey gileee~!


pokpek lagi????ahah, kami 3orang xde keje dok pokpek lagi bile sampai umah. .crite itu ini . .xde orang kan kt umah. .lyn la crite 3-3 nie. .hehehe. .agak lame gak. .hurmmmm. .okey! aku serender! bye papa mama, nk manddiiiiiiii!!!!!!~


yesssssssss~! segar sikit dah mandi. .yuwwwww~ best nye. .'turun bawah la nk tgk dvd!'. .omg!!!! ape sudah jadi! turun bawah tgk papa n mama dok pokpek lagi di lokasi same td! xleteyyyy ke mreke2 nieeeeeeeeeeee????~! akhirnye,aku join balik komuniti pokpek ini. .hahahhaa. .


entry nie habis sbb xkan la aku nak cite ape yg we all borak kan okey! haha. .cite aku hr nie hbs dgn aku tgk dvd dgn papa n aku terus tulis n mlayan BELOG ini! =)




* xde gambar cus aku tak suke ambik gamba aku . .hehe

***************************************************************************************





p/s : nonie! cepat balik laaaa!hahaha

Saturday, July 25, 2009

< dah bosan >

saya dah bosan duk rumah walau hanya baru cuti selama satu hari shj. .repeat ; SATU HARI SHJ !



waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~


**********************************************************************************



xpe lah, esok ade kenduri n kenduri n p tgk aqeel kt hostel!




sekian shj entry sy kli ini, sy xde mood :|




p/s : sy rindu DIE


Friday, July 24, 2009

azab MCP = DONE!

aku sangat happy gilee cus last paper aku hr nie dah settle. .hehehehe. .n now aku ngah sem break selama ntah bpe minggu. .hehehe. .tp disebabkan aku dah tue kt kolej tuh, aku xkan dpt cuti cus aku akan bz dgn FYP yg aku dok ckp b4 dis. .yah. .kembali lah hidup aku yg agak bzzzzz!!!





ouh ya! paper MCP hr nie bg aku xde la sesusah paper videography II (VG II) hr tuh. .huk. .maybe mase paper VG aku study gile bahbi nye. .end up aku byk sgt jawapan dlm otak nie xtaw nk plih mne satu nk tulis atas kertas jawapan. .hahahaha. .sehari sebelum paper MCP aku masih lagi xstudy mahupun belek buku. .hahahhaha. .gentle gile! sbb aku cam kesian kt diri aku. .hahaha. .mlm nk exam aku sempat lagi melepak kt mapley dgn papa mama. .hahahha. .heaven je mcm xde paper! ngegegeg. .blk umah baru aku belek mcm2 tuh je. .itu pon setelah mendengar bebelan mama =)




sooo far , alhamdullillah. .aku boleh buat MCP td mungkin aku xpenah ponteng class sir zul kot!hahahha . .





opsy!MCP - multicamera production. .kami belajar tentang penghasilan sesuatu program di dalam studio; cth mcm konsert akedemi fantasia la ( typical m'sia )hahaha :


ini dalam studio!



tempat plg pening dan bising =)
CONTROL ROOM




okey2, sorry tertayang keje aku. .hehe. .erm cuti tuk sementare ni aku nk qada tdo lg. .haha. .n nk dok umah jeee... sbb xde pitih! ngegeggee





****************************************************************



daaaa~!






slamat bercutiiiiii! ^_^


Wednesday, July 22, 2009

memey ku kembali. .

arghhhh! best nye titon hr nie. .aku punyer la bgus anak dara nie. .mule2 aku dgr bunyi ujan. . * wah! tersenyum aku smbl smbg tido blk. .ngegege. .den berulang-ulang kali mate aku terbukak. .intai di tingkap;



' ouh,masih awal pagi lagii..'




ape lagi. . zzzzZZZzzzzzzzzZZZzzzzz



***************************************************************************************



ya allah!!!! dah pukul 1.34 pm! aduh! terlajak tidoooooo!!! ini sume psl sinetron yg aku mule tonton di u-tube nie. .aaaaaaaaaaaaaaaaa~! nak basuh kainnnn tp dah lewattttt! ok, bgn dr katil check phone mane taw tunangan ku msg ke. .hehehe. .ouh xde! xpeee =)




aku pon trun la bwh dgn xmalu nye. .telinge dah ready kne sound dgn mama. .heee~




' amboiiiiii ch*mel mama nie. .over taw tidooo,esok je la basuh kain. .'




heeee~ padan muke aku! ehm..mama puase hr nie. .aku cam mls2 skit. .hehe. .soo mama plak yg risaw lunch aku nk mkn pe nie. .mama suh wat nasi goreng,tp TIDAK! hahaha. .meggi bersalut telur hasilnye. .hahaha. .okey,hr nie disebabkan aamal bgn lewat n xjadi basuh kain. .aamal mendenda diri die sendiri. .hehehe. .



BASUH TOILET!





dengan senang hati nye aku basuh tanpe pk kan masalah. .haha. .xde ke?ade je. .tp wat bodo sudah. .sambil gosok lantai tandas tuh, sambil aku pk nk study ape tok MCP nie. .ngeeeeeeee~ spoil habisss mood aku!




hari ni hanye tgk tv, on9 dan tgk sinetron je. .heee~ bowrink okey!



sedang2 aku tgk CSI New,tibe2!




MA NAJMI CALLING!!!!
* tulisan yg tertera di skrin phone aku. .




hah????mak najmi call?aduh!my monster in law!hahahha. .*sorry ma, adik guraw je. .hehehe. .aku pon angkat la . .LOL!




MEMEY rupenyeee. ..hahahahhaha * tunangan ku k!




blablablala. .ouh,berada di bintulu! okeyyyy,patot la call. .well,aku dgn najmi sgt jarang berhubung compared dgn kapel2 len. .najmi ke sane sini,xde line phone mahupun internet! ngeeee~ but aamal CUN SAJA! its ok for me, janji trust each other. .





tersenyum la aku skit malam nie cus aku kan sedang dawn nie. .hr tuh mase aku sgt2 teruk menangis, aku xtaw nk cite kt sape. .bile memey call,dpt la aku cite sume2. .huh! LEGA BABE!





*okey,layan sinetron balik! daaaaaaaaaaaaaa~




ouh ya! memey mengirimkan gamba pada ku!heee~


sorry memey! i upload kt cni =)
ntah sejak bile memey pandai ambik gamba dpn cermin. .
hakhakhak



 
template by suckmylolly.com