Thursday, August 27, 2009

my dear awanis

entry kali ini akan lebih serious berbanding sebelum2 ini. .hurm,how to start eh? aku pon xtaw mcm ne nk mule kan. .aku sgt sedih act. .




berdasarkan tajuk entry kali nie. .aku ingin berkongsi kesedihan bersama2. .





to my dear sis , awanis ;


i'm soooo sad to hear ur breaking news this morning. .what's going on to u sis? ya allah. .promise me to b strong k? ingat Allah selalu dengan kite. .jgn putus semangat dan jgn sekali down kan diri awanis. .akak taw, bukan ini yg wanis mintak. .tapi tuhan sengaja mahu menduga awanis dalam kehidupan yg baru mencecah usia 17 tahun nie. .terime segala dugaan dgn qada' & qadar. .umi,abah,cek, ayoh,achik,mok yu, dan family mama kt KL nie sentiase doakan untuk wanis. .i'm here for u sis. .akak taw wanis leh tempuh semua nie. .ingat ape yg akak pesan hr tuh, wanis kne percaya dgn diri wanis, jgn ambik peduli ape yg org ckp kat kite. .hanya kite shj taw sape diri kite sbnrnye. .kalu awanis xdapat sit for trial spm coming soon nie, its okey. .jgn sedih sgt. .yg penting spm nnt k? jgn tension kan diri wanis, jgn rendahkan diri wanis. .wanis boleh dik :) akak percaya tu. .how i wish ; kan best kalu akak boleh balik kelantan to see u. .to see ur smile. .to see ur laugh. . .to hear ur voice ( not only tru the phone ) . .how i wish i can sit beside u. .how i wish i can hug u with a 1000 smiles. .how i wish i can borak2 with u n nabila. .but its okey dear. .akak bg semangat dan doa akak dari sini. .ingat, b strong okey! jgn sedih2 sgt! insyaallah kite jumpe nnt raya. .


i luv u~








hurm. .ouh! i'm crying! huk2. .yaaa, itu luahan aku tuk awanis. .awanis adalah kazen aku yg berada di kelantan. .antare kazen aku yg rapat merangkap adik aku jugak. .wanis anak sulong dr 6 adik beradik. .umi die adalah adik mama aku. .pagi td, mama bgtaw aku yg wanis masuk hospital HUSM ,kota bharu. .yah, aku sgt terkejot. .awanis akan sit 4 spm this year. .die skulah kt skulah bestari pasir mas. .very smart girl, sweet n wanis lagi tinggi dari aku of cus. .hehe. .last week, aku call cek( nenek ) just tanya khabar n so on. .den cek suruh aku call wanis cus cek ckp sumtim happen to her. .aku call la die. .die sgt upsad. .die risawkan spm die cus slame nie die score dalam upsr n pmr die dgn sume A's. .umi & abah die terlalu meletakan harapan tinggi kan die. .soo die jd tension dan tekanan. .sampai kan demam, gusi berdarah, mata berdarah n byk la lagi. .lembik of cus. .xde slera makan. .kesian die. .xde sape nak dgr rahsia dlm hati die. .hari tu, masa family dorg dtg kl,wanis lepak dgn aku. .semalaman die nangis kat aku bincang hal nie. .aku faham ape yg die rase. .cume bg aku, die terlampau memikirkan masalah dan mulot orang. .itu yg buatkan die tension. .aku jadi la kakak untuk die nangis malam tu. .





berita yg sgt menyedihkan , wanis ditahan di hospital kerana kekurangan sel darah merah dlm badan . .suspect kne leukemia. .ya allah! jgn lah. .die terlalu muda untuk semua nie . .act, dah 2bulan die suffer dengan darah kuar dari mulut gusi n sume2 nie. .selama ni doctor ckp die tension je. .bile hr nie die xleh bangun sampaikan ambulans dtg kt rumah n terus p HUSM, baru nk check darah ; dapat tahu sume nie. .omg! asal la lambat sgt! ouh man. .aku xtaw nk ckp ape. .seharian aku sedih pk hal wanis act. .kesian sgt die. .dah la aku agak terkejot last minggu nie jugak one of my fren masa kt saint mary passed away sbb penyakit yang same. .



raya last year kt kelantan;
wanis tepi aku n byla adik die


aku xtaw nk ckp ape lagi. .aku mcm xsabar nak balik kampung. .aku nak balik kelantan tgk adik aku . .semoga awanis sehat . .ameennn~






p/s: pls visit mama's blog . .entry 4 awanis to :) thx . .doakan awanis yah!

Wednesday, August 26, 2009

the chosen one!

hari ni aku xbrape nk ade mood. .haha. .sbb letey la kot!


tajuk diatas kali ini berkaitan dgn kwn aku nme die N****** ( natasya ) . .intro dlu psl minah nie ;


  • kwn aku dr aku kecik lagi mse skulah rendah st mary
  • berjumpe blk mse form3 sejak aku pindah kelantan sbb die dok kt area umah aku
  • hilang blk sbb die xde hati perot tgglkan aku mcm tuh je
  • jumpe blk tahun lepas bulan 7
  • mula berbaik balik ( mesra + akrab )sejak tahun lepas
  • kepale yg same dgn aku membuat kan kami senang click
  • mulotnya sgt menyenangkan hati semua makcik dan pakcik
  • sifat santun nya menambat hati ramai jejaka
  • membahasakan dirinya sbg 'AKAK' dan aku bagaikan 'ADIK'nya
  • antara kwn aku yg sgt berjaya dgn bidang nya . .cayyokkk bai!


tajuk the chosen one kerana hari ni die nk buat fb baru. .aku pon pelik npe,tp aku phm sbb die ramai peminat n kacau2 die. .so die ckp go away sume! fb kali ini untuk the chosen one shj! ( act nme tuh aku yg bg ~ngee~ ) sooo secara terang-terangan nye cite kali nie xde isi pon. .hehe. .tp saje2 je sbb nie blog aku soo ikot aku nk ckp ape pon kan?haha. .tp die the chosen one bg sy la ( ko jgn kembang k )




okey, next . . .




memandangkan saya bosan ketika memandu pulang hari ini, sy telah membuat satu aksi ala-ala sy seorang SELEBRITI. .hahaha~




video



| ini untuk hiburan semata-mata. .sy busan la sy ckp! hahaha~ |
| psssfttt~ handphone tiada quality, jd video murahan terhasil . .haha~ |
| kakak sy matang org nye :) |










sebelum sy undur diri, sy ingin paparkan wajah rakan sy yg diperkatakan di awal blog sy . .semoga kamu sume cam muke die. .hahahaha








jadi,sekian shj entry sy kali ini :)

CHILL!

bile?

hey. .masih lg dlm bulan ramadhan. .


hr tuh najmi ade sms aku mengatakan die sudah sampai di taiwan

cume,aku tlupe bile die akan smp bintulu blk. .
hehehe.
sorry dear. .
dont marah2 me cus i mmg terlupe ( as usual )


tibe-tibe teringat p bli baju melayu mase tunang dulu dgn najmi. .
ahax! A|X ( baju melayu bukan brand A|X ok! )




okey,sekian shj. .
sy mahu tido awal. .esok sy ada class seawal 9am. .
mcm pelik ade class2 nie. .
hahaha. .



daaaaaa~ jage kendiri masing2!



p/s : go go go aamal! :D

Sunday, August 23, 2009

teraweh!

okey,sekali lagi jgn terpedaye dgn tajuk entry kali nie. .hahaha


psstttt! sume dalam umah nie p traweh. .tinggal la aku terkodok2 sorang kt umah nie. .npe aku xfollow? ouh! phm2 la eh kite pompuan2 nie biase la. .hehehe. .ramadhan tahun nie sekali lagi aku mulakan lembaran dgn xdpt celeb 1ramadhan. .tahun lepas pon same! sedih tuh ade la jugak. .tp nk buat mcm ne. .dah la aku period mase jalan2 kt jalan TAR dgn mama hari tuh!hahahahaha. .nasib xkantoiiiiiii busuk!~hahahaha. .




ramadhan kali ni jugak aku xdapat berpuasa bersama2 tunang aku. .hurm. .dah 3tahun kot xdapat puasa same2 dgn najmi. .well, aku pon ade wish gak nak p bazar ramadhan sama2 dgn die,tp apekan daya. .aku p dgn aqeel je la nnt! hahaha. .lagi menyedihkan, raya kali ni najmi xde jugak! ouh! sedih nye ( siyes weh,aku xtipo ) . .but its okey la. .family n rakan2 ku ade happy kan aku balik :) ouh tidak lupa, tahun nie aku dah ade ibu mertua n ayah mertua ku yg sgt baik hati. .mungkin akan berbuka puasa dgn mereka insyaallah *_*



okey, aku nak p smyg traweh laaaa! best nye dpt p. .tp tuh la,ape kan daya kan! hurm mungkin start minggu depan aku kembali busy nak prepare tok shooting nanti. .sooo, aku dah bajet dah agak susah nak curi masa p. .cabaran tahun ni adalah berpuasa sambil bershooting. .demmittt!~



doakan aku dpt p traweh la eh, at least sehari pon okey dah. .buat ilangkan mengidam aku neh. .heeeeee~




okey,slamat berpose pd spe yg boleh bpose. . daaaa~



p/s :tak sabar nak bukak pose dgn rakan2 ku :)





berita penting!!!!! post yg lalu mengatakan aku mahukan cermin mata yasmin ahmas kan????hehehehhe. .teke laaaaa aku dpt ke x???ngegegege!~

SAYA ADA CERMIN MATE BARU
( bukti kt bwh ) hahaha



bye!

Friday, August 21, 2009

saya budak baik

jgn terpedaya dgn tajuk entry di atas,hanye tarikan tuk pembace shj. .hahahahahahahhahaa. . .




esok hari jumaat kan?heee~ sehari lg nk puase. .waahhh! mcm xsabar lak nk pose. .*okey,jgn tunjuk baik kt sini nnt org muntah blueek blueek. .




berbalik pada topic di atas, saya sudah berjanji dgn ibunda sy untuk membawa beliau ke destinasi kegemaranya ;
JALAN TAR!
MASJID INDIA

* tgk name pon aku dah mule pening dgn gambaran ramai org2 kt sane . .


sy teruja kerana apa? ouh! kerana minda sy terlintas menginginkan (betul x eja?) cermin mata berkaca hitam yg baru. .dan jiwa saya terdetik mengatakan saya mahu cermin mata spt allahyarham yasmin ahmad . .!!!!!!!!!!!!!

tulun!
tulun!
tulun!



sy sgt teruja mahukan cermin mata spt beliau!!!!!!!



doakan sy dapat ya!!!! hehehe. .mama! sile on9 dulu b4 pergi jalan2. .baru u nampak i post entry pasal ape nie. .hahaha. .hope mama faham permintaan ku :)


pssssfttt : cita-cita sy ingin bekerja dgn yasmin ahmad tidak tercapai. .sgt terkilan hati aku ini :(

Wednesday, August 19, 2009

air tangan limited punyer



nok nok sekalian, hari ni mak masak. .hahahahaha. .aduh! biase la, masakan yg aku pandai je aku masak. .well, aku akan masak bile aku rase nak masak n ade mood tok masak. .kalu la kite masak dlm xde mood, nescaya bahan dan hasil masakan kita kurang menjadi. .betul x mama?hahahaha * alasan yg sering aku gunekan *




hari ni , chef toteq masak spegeti. .yaah! hellllooo , ingat arbok je ke leh masak? hahaha. .sy pon leh taw! ngeeee~




sebelom masak, perlu ade bahan2 nye. .memandangkan mmg rumah aku sudah sedia ada bahan2 tok wat spegeti. .soo aku terus on je masak. .dgn bantuan mama yg bantu aku basuh kuali2 dan etc * slalu nye aku yg kne basuh, tp hr ni tidak! :)



resepi? ouh! tidak perlu menoleh ke buku. .sume sudah ade dlm pale aku. .hahahaha. .well, spt yg aku ckp. .aku hanya akan masak bende yg aku taw masak je! ngegege





hari ni kuah spegeti kite buat versi len sket. .biase la kne ade perubahan revolusi sket dlm hidup nie. .memandangkan malas nak keluar bli nenas dalam tin tuh, aku membuat keputusan tok blend je nenas sebiji tuh tok mendapatkan air nenas yg tulen :) cooolll yah!





kuahnye,ade cheese ala2 secret recipes
haha :)




spegeti adalah salah satu makanan wajib rumah aku. .n sume suke gile trutamenye aku dan aqeel la yg sgt hantu. .hehehe. .kami makan dlu, memandangkan mama lesap dlm bilik nye. .* mama dalam kotak *





tanpa sedari, aku telah tambah sebanyak 4kali setengah. .? hah? setengah?ya ya ya. .setengah tuh half bowl la! hehehe. .byk gilak aku makan masakan sendiri! hahahaha. .sedappp kot chef toteq masak :)




ni dlm mangkok aku k. .
ntah yg keberape da~




thx to aqeel yg makan dan makan lagi till now die makan. .aku pon pelik mne die simpan dlm perot die tuh?hahaha


okey, kesimpulan nye, mungkin chef toteq masak sedap kot! hahahha again!!!! jgn ckp aku tipu,sbb aku xtipu :)






psssfftt : - jgn slalu masak,nnt org boring makan masakan kite. .sooo biar la jarang2,sure org beriya2 nak makan. .btol x nokkkk????





tunggu la rahsie kehebatan chef toteq seterusnya!




p/s: macam la hebat sgt chef toteq tuh!


Monday, August 17, 2009

under control

ouh! aku demam tok sekian kali nye. .sudah lame tidak demam. .ngeee~ now rase badan kurang sehat , lemah mcm pemalas , lapar mcm puasa dan sbgnye. .hehe~


mood : tiada dalam sasaran mood
lokasi : rumah shj
penglihatan : kurang bagus sbb mate berair2
tekak: pedih?tidak .tp terasa spt ade bendalir dlm nye :)
pemakanan : air suam n ubat shj :(



sekian, doakan saya ya!



mama : aamal, kain u dah habis
( okey,sy kne jemur kain )


bYe!

Wednesday, August 12, 2009

leteh? harus la!

ouh! sudah lame gilaaaa nie xwat entry baru. .yaaa. .diri ku mmg MALAS lg. . =)



smlm pada siang hari nye. .aku sibuk meneman mama ku membuat persiapan untuk HARI BESAR bg mama pada khamis ini. . ( esok ya ) . .balik ke rumah agak lewat. .aqeel ade kt rumah. .demam laaaa konon! hahaha. .letey letey letey. .




siap je mandi malam, aku sambung menyiapkan proposal untuk group aku. .susun elok2. .ouh! proposal enggak siap lagiiii ni!~ slide show jua. .xpe. .hr nie buat pasti siap! =) dalam pukul 9 pm, aku call aina. .saje tnye khabar group hari nie. .ouh ya, mengikut perancangan, hari selase spatotnye akan buat recce lokasi lagi n akan ade shooting skit tok tayangan video kami nak VIVA pada khamis nie. .hari isnin meeting2, dan sepakat nak buat dari yg lain untuk cara kami present. .yeeehhhaa~ namun pada awalnye aku xleh hadir tok shooting video itu. .yaaaaa,udah janji sama mama maw tolong nya memandangkan khamis ini aku jua bz. .call aina, den aina ckp xstart shoot lagi. .hah? ouh ape sudah blaku dong! ngeee~ aku call luna tok maklumat terkini. .hehhe. .blablabla. .




okey ~ nasib papa n mama bagi aku join shooting dgn bdk2 group aku. .kuar pada blah malam; kol 10pm k aku kuar rumah. .heeee~ takotttt~ aku pon ambik luna di rumahnye n terus menuju ke lokasi penggambaran. .shooting, setting tempat, gelak ketawa, siapkan wayang kulit n semuanye selesai dalam pukul 2am. .ouh nape aku tidak ngantok lagi?heeee~ mood kerjeee~




lepas siap shooting, kami pulang. .tp tidak bagi aku,luna n mike. .kami lepak makan kt ALI B (sgt terkenal di daerah setiawangsa ) dlu sbb aku lapaaa~ ngeeee~




ROTI NAN SATU!
TANDOORI SATU!





ouh spt biase,aku xkan hbs roti nan sebesar itu. .hehehhe. .2org rakan ku sudah menunggu~ngeee~




' nah-nah. .bukan teq habis pon makan nie'


'eh teq,xyah la. .mike xnak' *sambil tangan die lurus dan menghala ke dalam pinggan aku* ( mike?mike xnak?wth! dgn muke yg jengkel acah2 die pon ambik la roti nan aku skit )





ayam tandoori? yaaa, aku share dgn luna spt biase. .hehhe. .





yaaaaaaaaa,aku sudah lame tunggu masa mcm ini,niat ku mahu selesaikan apa yang patot dgn mereke berdua. .ya,ada la slisih paham skit sebelum ini. .huhu. .borak punyer borak. .dari sorang ke sorang kami borakan . .arang shisha brape kali dah tukar. .hehehe~ *selesai jugak hal dgn mereke* lege aku~!




okeyyyyy~ sudah pukul4.30am~! tanpe disedari. .yg aku pelik org kat ali b ramai je lagi. .hahaha. .xsedar dah pukul4. .gileee la~!kami pon pulang la . .itu pon nasib ujan,kalu x mmg xpulang2 lg. .ngegegge. .aku pulang ke pj ( rumah luna ya) malam td. .xkan la aku mahu mendriving seorang diri ke rawang. .heeeee~ takottttttttttttt~




sampai rumah luna, terus matiiii zzzzzzzzzzzZZZZzzzzz diatas cadar baru katil luna yg MELAMBANGKAN diri die. .( ape aku ckp nie?korang xpham?hah,nak paham datang la bilik luna tgk cadar die. .neggegege ) okey ,sekian shj entry sy kali ni. .sy mahu siap2 pulang kerumah mengambil baju kurung pink ku~!hhehehe. . untuk present esok yaaaa! dan terus ke rumah zizan melakukan editing. .ngeee~ aku harus siapkan proposal dan slides!~ demmittt~




daaaa~

Wednesday, August 5, 2009

hari kemalasan sedunia

malas

malas

malas


aku malas. . .



pagi nie aku bangun, aku dah mule malas. .malas. .yaaaa. .malas lagi. .well, aku bangun pon xde la pagi sangat, pukul 12 aku bgn. .hahaha. .gile kan? qada tidooo plus sepangjang hari nie area rumah aku ujan je. .xde la lebat, suam2 kuku stok tok tido. .hehe. .



nape aku bgn lambat sgt?hah! nie alasan nye. .1st, aku cari balik proposal aku mase dulu2 tok cari balik intipati proposal. .den aku cari budget tuk production dalam buku ZETTL. .setelah siap sume keje, aku melayan cite NUR KASIH yg dok sibuk tayang kt tv3 skg setiap hr jumaat. .aku dok tgk episode yg aku terlepas mase cite tuh baru tayang. .ngeh! sgt indah cite itu! tersentuh hati aku nokkk~! tuptaptutap, jam dah pukul 4am,soo aku pon bru tdo. .ngeee~ :)


hr malas aku hr nie agak relax. .but mcm xde arah tuju je. .hehe. .bangun dah lewat,den abg beli nasi. .aku masih xmandi lagi. .layan2 tv sampai terlelap. .pukul 5.20pm aku tersedar balik. .demmmm! aamal xmandi lagi! huk2. .malu dgn diri sendiri. .ngegege. .cepat2 mandi den terun bawah wat muke fresh. .hehehe. .


skang maw siap2 p GHAZALI lagi. .makan2 dgn family :) ade papa,mama n abang. .




ROTI TELUR SATU!





**************************************************************************************




sekian, saya sgt malas hari nie :)


Monday, August 3, 2009

best + bangga + beronok-ronok?

hah! arrrraaaagagghhhhh!!!!!~



hr nie aku mls gile nak bgun pagi . .




jam menunjukan kol 9 pg. .dem! ade meeting kol10pg. .malas nye nak bangun! huk! pakse!pakse!



okey,aamal lambat lagi p meeting hari nie. .sorry kawan2! :) takottttt jugakkkkk~ meeting berlangsung die lokasi biase kami. .di CMR. .heee~ lepas beberape jam berbincang dan berbincang, kami pon bergerak ke lokasi untuk wat recce ( tinjauan lokasi la! ). .aduh! susah jugak maw cr rumah kayu yg betul2 classic nie kan? dgn ade sungai atau tasik di depan rumah kayu tuh. .suasana kampung untuk naikan mood. .kami hari ni tidak berpecah. .rombongan membawa dua buah kereta ( JOLIE slh satu nye! ) hehe. .dgn panasssss cuaca skg, kami gerak dgn hati yg kering. .bermula di bukit belacan. .hampaaaa. .den terus menghala ke ulu langat. .huh! jauuuhhh wookkkk!~ jalan p sne aku xpnhhh pon lalu!hahaha
sampai di ulu langat,masih lagi terkapai2 mencari rumah yg kami mahu. .ouh man! panasssss~ takpe, keringkan hati. .itu lah namenye recce okey!hahaha. .masuk lorong2 kecik,lorong besar. .segalanye kami redah tadi. .satu lorong kecik telah kami pilih tuk masuk. .jauhhhhhhhhh kedalammmmmm . .kereta aku sudah berpatah balik,tapi aina bg idea tuk terus menghala kedalam lg. .okeyyyyy~ pusing lagi JOLIE. .hahaha. .





tiba-tiba. . .

YA ALLAH! OH MY GOD!





aku dan luna di banglo kayu atas




ini farah, nampak x tasik itu dan bumbung banglo itu?


itu lah rumah banglo !tangge sgt tinggi!




sibuk memetik buah pulasan.lebih2 ambik!




sumpaahhhhhhhhhhh cantik gileeeee rumahhhhh satu nie. .siyes aku xtipo! rumah die kene turun bukit skit. .tasik yg agak besar ( ade sampan taw ) ,rumah papan yg sgt cantik, pemandangan yg indah, dusun pokok2 buah yg banyak, sungai . . .dannnnnn!~ dem! ade rumah banglo papan yg sgt besar di atas bukit itu. .ya tuhan! sgt cantik! rumah banglo papan tuh tersergam sgt indah di atas bukit. .tangge yg tinggi dan besar mcm tangge melaka laluan ke rumah banglo itu . .sgt cantik siyes xtipo.! mcm istana zaman melayu k!tanah yg sgt luas! sape la owner rumah nie. .sedang kami tengok2,tibe2 ade la brother nie kuar dr umah papan kt bawah tuh. .den. .diskas2 ckp kami nak shooting kt c2 blablabla sume ..tp yg syg nye, kami nak shooting rumah papan yg bawah ni,bukan atas bukit tuh. .huhuhu . .abang yg menyapa we all tuh adalah penjaga kawasan rumah tu. .katenye owner rumah n kawasan yg die duduk tuh hanye 6bulan sekali blk. .* pasti die sgt kaye kan?


tak sabar nak shooting kt rumah n tasik tuh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! heee :) tq abang penjaga . .n tq 4 the buah-buahan . .hahaha




*************************************************************************************





spt yg dijanjikan, setelah siap segala urusan aku. .aku curi masa aku kejap jumpe nonie. .ouh! sudah lama tidak ketemu beliau. .hehehe. .alang-alang anta miss LUNA balik rumah. .aku pon p la kolej nonie. .heeee~ sian die. .shuke btol die aku dtg. .haha. .mcm kanak-kanak. .thx nonie blanje ahkak ice cream!nggegegege :)


ilysm!



*************************************************************************************



ouh ya! my fren, luna telah mem'blutot' kan single die yang baru di record hari tuh tajuk nye SPOILED. .ya, suara luna sungguh sedap. .aku sgt terkejot bile record jadi lagi sedap! banggeeeeee dowh! heeee~ aku doakan semoga berjaya dgn kerjaya nyanyian ko k? selamat men'record' album di singapore! aku akan sapot ko dr malaysia. .wah!~ :) terima kasih n sorry dari aku :)

di bawah ini adalah url tok lagu luna. dengar la! sumpah xrugi korang download!trust me!




http://www.upload-mp3.com/files/75314_ycdwv/SPOILED%20-%20Luna%20Rahman.wma]SPOILED - Luna Rahman.wma







ok,slamat malam:


sekian shj dr sy,
 
template by suckmylolly.com